Oštre kritike

Mađarski biskup: Papa ne zna situaciju - imigranti žele preuzeti Europu

Vijesti / Terorizam | 09. 09. 2015. u 09:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Papa Franjo je u krivu oko imigrantske krize i val izbjeglica koji preplavljuje Europu predstavlja invaziju", rekao je mađarski biskup.

Laszlo Kiss-Rigo, biskup u Szeged-Csanádi na jugu Mađarske u razgovoru za Washington Post tvrdi da imigranti "ovamo dolaze vikati 'Allahu Akbar' i da žele preuzeti" Europu te da papa Franjo "ne zna situaciju".

Papa je u nedjelju pozvao sve katoličke župe u EU da prihvate jednu izbjegličku obitelj.

"Suočeno s tragedijom desetaka tisuća izbjeglica koje bježe od rata, gladi i smrti i koje putuju s nadom u bolji život, evanđelje nas poziva da budemo susjedi najmanjima i najviše napuštenima, da im damo konkretnu nadu", rekao je Franjo i pozvao "svaku župu, religijsku zajednicu, svaki samostan i svako svetište u EU da prihvati jednu obitelj, počevši s biskupijom u Rimu".

Kiss-Rigo naizgled odbija poslušnost, tvrdi da Papa griješi i da iza većine izbjeglica stoje ekonomski migranti.

"Oni nisu izbjeglice. Ovo je invazija," rekao je i ponovio službeno stajalište Mađarske da imigranti predstavljaju prijetnju europskim "kršćanskim i univerzalnim vrijednostima".

Biskup je rekao i da mnogi ne zaslužuju pomoć jer "imaju novca", ponavljajući priče da izbjeglice za sobom ostavljaju smeće, odbijaju hranu i vodu.

"Većina njih se ponaša na vrlo arogantan i ciničan način," rekao je i dodao da "totalno podržava" premijera Viktora Orbana u nastojanjima da Mađarsku izolira od priliva izbjeglica, prenosi Breitbart.

Kopirati
Drag cursor here to close