Pljačka

Lopovi s kariolama: Opustošeno 15 kuća na Zijemljima kod Mostara i devet kod Konjica

Vijesti / Crna Kronika | 26. 11. 2014. u 18:50 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mještani planinskog naselja Zijemlja, koje se nalazi u pograničnom području dva entiteta, protekle noći bili su na meti provalnika. Ekipa portala Bljesak.info bila je na mjestu događaja, a mještani su nam rekli kako je protekle noći 'opuhano' oko 15 privatnih kuća.


Na mjestu događaja zatekli smo i službenike Policijske stanice iz Nevesinja koji su radili očevid i uzimali izjave od mještana. Prema kazivanjima stanovnika ovog naselja, lopovi su ušli u gotovo svaku kuću u ovom naselju, a osim toga ulazili su i u pomoćne objekte.

"Ovo je strašno što se dogodilo. Gotovo svaka kuća gdje su lopovi ušli je ispreturana. Otuđeni su uglavnom sitni radni strojevi poput motofleksa, bušilica, razni ostali alati, te kabeli. Zanimljivo je da je tehnika poput televizora, satelitskih antena i slično ostala netaknuta", pričaju mještani.

Do kuća su lopovi došli sa glavne ceste pješice, te su otuđene stvari prevozili kariolama, vjerojatno do automobila kojim su došli. Tri kariole su pronađene odbačene pored sporednog puta. Kuće koje su opljačkane koriste ljudi koji trenutno žive u Mostaru i okolini, međutim ima i onih koji tu žive.

Na mjestu događaja saznali smo da je vjerojatno riječ o uigranoj ekipi kojoj nije prvi put da pustoši ovo mjesto.

"Mislimo da policija može naslutiti tko je ovu pljačku izvršio, ali ostavit ćemo im da svoj posao urade do kraja i da se počinitelji privedu pravdi", kažu mještani.

Iz MUP-a HNŽ je tijekom srijede priopćeno da je proteklog vikenda na području općine Konjic izvršena provala u devet obiteljskih kuća. Riječ je o naselju Idbar kod Konjica, međutim policija nije izlazila s detaljima o otuđenim predmetima iz ovih kuća.

Kopirati
Drag cursor here to close