Regionalni ženski lobi

Lokalni izbori će osnažiti ulogu žena u političkom životu

Vijesti / Flash | 01. 10. 2016. u 11:05 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regionalni ženski lobi za mir, sigurnost i pravdu u jugoistočnoj Europi vjeruje da će lokalni izbori u BiH rezultirati u korist demokracije i građana, a posebno u korist osnaživanja žena na pozicijama odlučivanja.

‘’Regionalni ženski lobi vjeruje da politika demokratskog mira i stabilnosti u regiji u svakoj zemlji zahtijeva snažno sudjelovanje žena u politici i odlučivanju. BiH i njezini građani imaju priliku to učiniti na predstojećim lokalnim izborima koji će se održati 2. Listopada’’, navodi se u izjavi članica Regionalnog ženskog lobija za mir, sigurnost i pravdu u JI Europi o lokalnim izborima u BiH.

U priopćenju za javnost podsjećaju da je Bosna i Hercegovina kao dio proširene Europske unije i članica Vijeća Europe preuzela obavezu promicanja dobrih praksi kojima se osigurava uravnoteženo sudjelovanje žena i muškaraca u javnom i političkom životu.

U predizbornim kampanjama u BiH još od 1990. godine malo se toga promijenilo. U političkim strankama, sudjelovanje žena u ukupnom članstvu se kreće od 30 do 40 posto, dok je njihovo sudjelovanje u tijelima stranke (glavni odbori i predsjedništvo) u rasponu od 20 do 40 posto.

‘’Ovi izbori su mogućnost građana BiH da pošalju jasnu poruku svijetu da će ovim potencijalom doprinijeti bržem demokratskom, ekonomskom i društvenom razvoju BiH i pokazati spremnost za uspostavljanje međusobnih odnosa, održivog mira i sveobuhvatne demokracije ‘’, navode članice Regionalnog ženskog lobija za mir, sigurnost i pravdu u JI Europi

Kopirati
Drag cursor here to close