Vlada HNŽ

Lasić i Bošković s predsjednikom udruge ''Sluh''

Vijesti / Flash | 10. 12. 2012. u 09:58 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Denis Lasić, zajedno s ministrom zdravstva, rada i socijalne skrbi dr. Mladenom Boškovićem, održao je danas u svome uredu sastanak s predsjednikom Udruge gluhih i nagluhih osoba HNŽ „Sluh“ Nebojšom Vavrom i njegovim suradnicima.

Predsjednik Lasić i ministar Bošković upoznali su predstavnike Udruge s aktivnostima koje Vlada i resorno Ministarstvo čine kada su u pitanju osobe s posebnim potrebama, a na poseban način kako bi se financijski poduprle udruge koje skrbe za takve osobe. U tom smislu, istaknuto je kako će Ministarstvo Vladi predložiti da, u proračunu za 2013. godinu, osigura sredstava koja će, ukoliko Skupština usvoji takav prijedlog, javnim natječajem, putem odgovarajućih kriterija, biti dodijeljena udrugama.

Predsjednik Udruge Vavra govorio je o aktivnostima Udruge, koja djeluje od 1955. godine i okuplja oko 150 članova, te se kontinuirano zalaže za provedbu različitih programa i projekata s ciljem poboljšanja života gluhih i nagluhih osoba. Kazao je kako se, u ovom trenutku, aktivnosti Udruge na poseban način odnose na Zakon o uporabi znakovnog jezika, kojim se omogućava poboljšanje položaja gluhih i nagluhih osoba u našem društvu.

Kopirati
Drag cursor here to close