Obećanje za glasove

Kujundžić obećao posebno ministarstvo za Hrvate izvan Hrvatske

Vijesti / Flash | 15. 12. 2014. u 09:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom jučerašnjeg posjeta Tomislavgradu, u razgovoru za agenciju Fena, kandidat za hrvatskog predsjednika Milan Kujundžić posebno se osvrnuo na ustavne promjene od prije četiri godine, kojim je upravo zaslugom HDZ-a RH dano da hrvatski državljani bez prebivališta u Hrvatskoj izvan države mogu glasovati isključivo u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, dok su dijaspori pripala samo tri mjesta u Saboru.

''Ni u kojem slučaju se ne može dogoditi ono što se dogodilo sa promjenama od prije četiri godine gdje je Hrvatima u BiH i u svijetu oduzeto pravo na odlučivanje što činiti sa matičnom hrvatskom državom, ograničavajući ih pri tom i brišući ih sa glasovanja'' kazao je Kujundžić komentirajući što će se događati ako on pobijedi na izborima.

Najavio je promjenu Ustava koju ću napraviti zajedno s hrvatskim narodom gdje je, među ostalim, posebno istaknuo osnivanje ministarstva za Hrvate koji žive izvan Republike Hrvatske kao i to da će sigurno biti deset zastupnika u Hrvatskom saboru koji žive izvan njenog teritorija.

''Hrvati u BiH moraju znati da je garancija za opstanak RH upravo opstanak Hrvata u BiH kao konstitutivnog naroda uz opstanak BiH kao cjelovite države. Sve drugo stvara nemire i sve drugo vodi prema uništenju kako Hrvata u BiH tako i cijelog hrvatskog naroda'', kazao je Kujundžić.

Kopirati
Drag cursor here to close