Le Torri d’Europa

Kralj kokaina: Luka Dacić 'pao' u trgovini donjeg rublja u Trstu

Vijesti / Flash | 17. 02. 2015. u 11:10 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podgoričanin Luka Dacić (47), za kojim je 2012. izdana međunarodna potjernica zbog krijumčarenja kokaina, uhićen je u Trstu, pišu danas podgoričke Vijesti.

Kako navodi list, Dacić je uhićen u trgovini donjeg rublja krajem siječnja. U trenutku uhićenja Dacić je bio elegantno odjeven, a kod sebe je imao lažne dokumente.

Prema nalazima talijanskih istražnih organa, Dacić je godinama bio značajno ime u međunarodnom krijumčarenju narkotika, a organizirao je pojedinačne pošiljke koje su se mjerile u desetinama kilograma.

Sud u Milanu izdao je u rujnu 2011. nalog za njegovo hapšenje, a nakon što je označen kao bjegunac, uslijedila je međunarodna potjernica 2012.

Dacić je u odsustvu prvostepeno osuđen na sedam godina zatvora i 68 tisuća eura kazne. Optužen je u okviru istrage "Flash", koja je započela 2009. godine, a tijekom koje je uhićeno 49 i optuženo još 14 osoba, te oduzeto 65 kilograma kokaina i šest kilograma heroina.

Prema optužnici, Luka Dacić je, zajedno s još četiri osobe, organizirao uvoz šest kilograma kokaina s Balkana, prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close