Vodovod u istočnom

Kopanje za 25 KM: 'Skratili' Drvar za 168.860 KM

Vijesti / Flash | 30. 04. 2015. u 10:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Banjalučka policija podnijela je izvještaj nadležnom tužiteljstvu protiv Đure Josipovića (1946.), bivšeg načelnika općine Istočni Drvar i Dubravka Vašalića (1963.) zbog sumnje da su zloupotrebom položaja pričinili materijalnu štetu toj lokalnoj zajednici u iznosu od oko 168.860 KM.

''Josipović i Vašalić se terete da su počinili kaznena djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi'', potvrdila je za Fenu glasnogovornica Centra javne sigurnosti Banja Luka Marija Markanović.

Naime, Josipović se sumnjiči da je obavljajući funkciju načelnika općine Istočni Drvar, tijekom 2008. godine, zloupotrijebio svoj položaj jer je prilikom izgradnje vodovoda, mimo osnovnog projekta i tenderskih uvjeta, zaključio Ankeks ugovora.

On je 7. kolovoza 2008. godine, kao načelnik općine, potpisao zapisnik o visini cijene iskopa rova za polaganje cijevi na izgradnji vodovoda i ugovorenu cijenu od pet KM po metru kubnom povećao pet puta, tj. na 25 KM po metru kubnom, čime je pričinio štetu općini Istočni Drvar u iznosu od najmanje oko 168.860 KM.

Vašalić se sumnjiči da je, u svojstvu nadzornog organa nad izvođenjem spomenutih radova očigledno nesavjesno pustio te nije blagovremeno ukazao da se radovi vrše mimo osnovnog projekta i ugovora, niti je obustavio izvođenje radova kada se saznalo za nove činjenice u pogledu kategorizacije zemljišta.

Naime, osumnjičeni je priznao promjenu kategorije zemljišta u odnosu na kategoriju zemljišta iz projekta i tendera i povećanje cijene iskopa na cijeloj trasi izgradnje vodovoda, a bez izmjene projektne dokumentacije i sačinjavanja novog ugovora ili aneksa postojećeg ugovora.

Kopirati
Drag cursor here to close