14-22

Komšić u Mostaru: Neredi iz veljače bi mogli biti ništa, u odnosu na ono što bi nas moglo očekivati

Vijesti / Flash | 19. 07. 2014. u 09:36 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Demokratska fronta BiH u Mostaru je simboličnom svečanošću otvorila stranačke prostorije u zgradi gdje je nekada bio OHR, kod nekadašnjeg hotela 'Ruža'. Na otvaranju se okupilo članstvo stranke, te simpatizeri DF. Zatim je Demokratska fronta BiH (DF BiH), predstavila svoj projekat ekonomske obnove države nazvan "14 - 22", koga je izradio profesor Đenan Đonlagić. Predstavljanje je održano u hotelu 'Bristol', a nazočio je i predsjednik stranke Željko Komšić.

Komšić je pred članovima i simpatizerima stranke kazao kako je ovaj plan "osnova svakog daljeg djelovanja stranke" i to ne samo na ekonomskom planu. "Bit će tu i slatkih i gorkih mjera. I onih koje će se svima dopasti i one koje će mnogi napadati", kazao je Komšić, dodajući da se radi o programu koji će se moći provesti samo u dva mandatna razdoblja.

Komšić je komentirao i aktualna politička zbivanja u BiH, kao i početak predizborne kampanje. Za njega nema ništa sporno u tome što se, kako kaže, javno sastao sa predsjednikom HDZ BiH, Draganom Čovićem, jer se "sastao i sa drugima".

U izjavi za medije rekao je: "Znači li to da su i ovi drugi moji politički neprijatelji, poput Čovića, kako to tvrde neki mediji", zapitao se predsjednik DF BiH. Na osipanje jednog dijela članstva DF-a, Komšić je kazao da su jasna pravila igre i da nitko nikome nije ništa obećao.

"Ako se zadrži ovakvo ili možda još gore stanje, mislim da neredi iz veljače neće biti ništa u odnosu što nas može očekivati. Ne prijetim nikome, samogovorim kakvo je realno stanje na terenu, među građanima. Svi su siti neispunjenih političkih obećanja, a narod sve više gladuje", kazao je Komšić.

Na nedavnom skupu predsjednika iz regije u Dubrovniku uz gošću Angelu Merkel, Komšić je naveo kako je upravo njemačka kancelarka izjavila pred okupljenim liderima, da ako se u BiH nakon izbora ubrzo ne formira vlast, Europska unija neće više imati volje, a ni snage da pomaže. "Ako ne želimo ostati bez pomoći iz EU u bilo kojem obliku, moramo brzo formirati vlast nakon izbora, bez obzira tko i kakve rezultate imao", kazao je Komšić.

Skupu se obratio i kandidat DF-a za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Emir Sugljagić, koji je istaknuo da izbori koji nas čekaju nisu samo biranje stranaka i kandidata, već i opcija kojima će BiH ići u budućnosti. Suljagić se osvrnuo i na kako je kazao "prljavu kapmanju" protiv njega i DF-a, ocijenivši da su u tu igru ušli oni koji su na potpuno suprotnim političkim polovima.

Kopirati
Drag cursor here to close