Revizori

Kome je Kebo kupovao benzin?

Vijesti / Flash | 13. 08. 2014. u 07:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozači dopredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe protekle su godine za gorivo u službenim vozilima potrošili 30 tisuća maraka, pokazao je revizorski izvještaj za 2013. godinu.

Kako su federalni revizori i objavili u izvještaju o financijskom poslovanju predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH, od spomenutog iznosa, šest tisuća KM plaćena je kupovina benzina.

No, Federalna televizija tvrdi kako u tomu ne bi bilo ničeg čudnog da ured potpredsjednika Federacije uopće ima vozila koja koriste benzin.

''Nije to jedino čudno u ovom kabinetu. Tu se krše i zakoni fizike. Naime, vozač potpredsjednika Federacije vozi osam sati bez prekida. U jednom danu. Dva vozila istovremeno. Osim goriva, još 40 tisuća maraka potrošeno je na službena putovanja. Sve skupa, potpredsjednik Kebo Federaciju je prošle godine koštao milijun maraka'', objavila je Federalna televizija koja, u svojem stilu, dodaje kako kada ne putuju, u uredu potpredsjednika vole počastiti sebe i svoje goste.

Tako je skoro 50 tisuća maraka potrošeno na reprezentaciju, a račune je u restoranima potpisivao uglavnom šef Kebinog kabineta. Kupovane su i torte, parfemi, kravate, slike, za što, tvrde revizori, nema dokumentacije za koga su se i zašto nabavljali, niti postoje fiskalni računi.

Slična je situacija i u kabinetu drugog potpredsjednika gdje su službena vozila uništavana u prometnim nezgodama izvan radnog vremena. Kada je predsjednik Federacije, Živko Budimir, u pitanju, revizori su zabilježili nedostatak gotovine u blagajni, te enormne izdatke za ugovore o djelu.

Podsjećamo, portal Bljesak.info već je pisao o revizorskom izvještaju predsjednika i dvaju dopredsjednika Federacije BiH u kojem se navodi kako blagajničko poslovanje u njihovim uredima nije vršeno u skladu sa Zakonom te da je tako došlo do manjka od preko 60 tisuća KM.

Kopirati
Drag cursor here to close