Kod Dubrovnika

Kod Slovaka pronađeno 57 kg marihuane

Vijesti / Crna Kronika | 09. 10. 2015. u 14:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ulaznoj graničnoj kontroli na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići, u srijedu, 7. listopada, oko 14:35 sati, pristupilo je kombi vozilo slovačkih nacionalnih oznaka zajedno s priključnim vozilom, odnosno kamp kućicom za spavanje, čeških nacionalnih oznaka, u kojem su se kao vozač i suvozač nalazili dvojica 30-godišnjih slovačkih državljana.

Tijekom obavljanja granične kontrole, suradnjom policijskih službenika i djelatnika carine, u tovarnom dijelu vozila uočen je međuprostor između putničke kabine i teretnog prostora vozila omeđen sa dvije metalne pregrade i poklopljen s plastičnim poklopcem, a u kojem se nalazilo više komada paketa omotanih u pvc foliju, zbog čega se posumnjalo u krijumčarenje.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku obavljena je detaljna pretraga kombi i priključnog vozila kada je u pregrađenom tovarnom prostoru pronađeno 55 paketa s ukupno 57,312 kg marihuane.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su obojica spomenutih slovačkih državljana počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te su tijekom četvrtka uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je, pored navedene dvojice slovačkih državljana, u organizaciju ovog krijumčarenja uključen i 29-godišnji slovački državljanin, koji je istog dana, oko 12 sati, osobnim vozilom slovačkih nacionalnih oznaka ušao u RH preko MCGP Karasovići.

Temeljem raspisane potrage Policijske postaje Gruda uhićen je na MCGP Macelj istog dana oko 23:25 sati, te je doveden u Policijsku postaju Gruda na kriminalističko istraživanje po završetku kojeg je, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, kasno sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 1 800 000 kuna, a njena vrijednost bi u uličnoj preprodaji dosegla iznos od oko 5 000 000 kuna, navodi se iz PU dubrovačko-neretvanske.

Kopirati
Drag cursor here to close