Više tisuća promatrača

Koalicija ''Pod lupom'' predala zahtjeve za akreditaciju promatrača na općim izborima

Vijesti / Flash | 19. 09. 2014. u 18:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Koalicije "Pod lupom" danas su Središnjem izbornom povjerenstvu BiH u Sarajevu predali zahtjeve za akreditaciju nestranačkih promatrača koji će u ime Koalicije promatrati predstojeće opće izbore 2014.

Koalicija će 12. listopada na biračkim mjestima širom zemlje imati nekoliko tisuća posmatrača koji će nadgledati zakonito odvijanje izbornog procesa o čemu će redovno i pravovremeno izvještavati domaću i međunarodnu javnost.

U tijeku su aktivnosti Koalicije na pripremi obuke promatrača da bi bili upoznati o Izbornom zakonu te internim kodeksom ponašanja usvojenim radi održavanja principa nestranačkog promatranja izbora.

Koaliciju "Pod lupom" čini sedam nevladinih organizacija smještenih u različitim dijelovima BiH te glavni ured u Sarajevu, a trenutno na terenu ima raspoređena 42 dugoročna promatrača koji promatraju predizborno razdoblje.

Nakon medijske kampanje za animiranje posmatrača izbornog dana, Koalicija sada provodi aktivnosti na informiranju građana o predizbornim nepravilnostima, kakve su podmićivanje ili zloupotreba javnih resursa u okviru predizbornih kampanja političkih subjekata.

Građani BiH izborne nepravilnosi mogu prijaviti putem posebnog online formulara na web stranici Koalicije, priopćeno je iz Koalicije "Pod lupom".

Kopirati
Drag cursor here to close