Važna profesionalnost

Kebo: Hrvatima treba TV kanal

Vijesti / Flash | 20. 11. 2014. u 11:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dopredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo izjavio je za današnji Večernji list kako je dobro što su Hrvati dobili svoje legitimne predstavnike u vlasti te da taj konstitutivni narod treba imati svoj RTV kanal u sklopu Javnog servisa.

Na pitanje jesu li ovi izbori konačno riješili pitanje legitimnosti koja je veliki problem zadnjih osam godina, Kebo je kazao kako, što se tiče legitimnosti, kada je u pitanja hrvatski član Predsjedništva BIH, njemu priznaje potpuni legitimitet, ali ne vidi legitimitet kada su u pitanju bošnjačke stranke.

''Čović je dobio veliku većinu glasova Hrvata u BiH. Drugi članovi su, po meni, upitni. Mislim da je dobro što su Hrvati dobili svoje legitimne predstavnike'', izjavio je dopredsjednik Federacije za Večernjak.

Naglasio je kako oni koji su brojniji imaju obvezu uložiti dodatne napore kako bi malobrojniji narod imao osjećaj jednakopravnosti na području cijele države.

Kebo ističe i to kako vlast ne bi smjeli činiti oni kojima BiH nije primarna kao europska država te da BiH mora imati dobro odnose i s istokom i sa zapadom.

''BIH je europska država i mi smo europski narod. Tu činjenicu nitko ne smije degradirati'', istaknuo je.

Komentirajući najavljene ustavne promjene u zemlji, Kebo smatra kako BiH nitko ne treba nametati rješenja te da to pitanje Srbi, Bošnjaci i Hrvati trebaju rješavati na bazi konsenzusa.

Dopredsjednik F BiH naglašava i to kako godinama govori da Hrvati trebaju imati svoj RTV kanal u sklopu Javnog servisa, a na pitanje kako riješiti taj problem ističe kako je taj TV kanal tehničko, a ne političko pitanje.

''Ne vidim problem u tome, a neki govore da se na tome raspada BiH. Ja uzmem daljinski i biram što ću gledati na TV-u. Važno je da taj kanal profesionalno radi svoj posao u skladu s pravilima struke. Mislim da bi to rješenje podiglo i naplatu RTV pristojbe i donijelo brojne druge pozitivne promjene. Ali ,netko od ovog pitanja stalno pravi politički problem'', zaključio je Kebo.

Kopirati
Drag cursor here to close