Hrvatska

Karamarko: Prerano je za izbore u Zagrebu

Vijesti / Flash | 21. 10. 2014. u 16:06 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za prijevremene izbore u Zagrebu je prerano jer, ocijenio je popodne u Svetom Martinu predsjednik HDZ-a RH Tomislav Karamarko, tek treba vidjeti tijek istrage i hoće li Milanu Bandiću biti određen pritvor.

U Toplicama Sv. Martinu, nakon sjednice Predsjedništva stranke, Karamarko je komentirao uhićenje zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića i istragu protiv njega.

"HDZ je Bandiću opozicija u Skupštini grada, i to nije nimalo romantičan odnos", rekao je odgovorajući na pitanje u kakvim je odnosima sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

"S njime nije bilo nikakvih dogovora prije lokalnih izbora", rekao je Karamarko.

Govoreći o vremenu uhićenja, predsjednik najjače oporbene stranke je istaknuo kako se ne smije prejudicirati krivnja ili nevinost, ali smatra da je čudno "što se to događa u ovo vrijeme i u ovim terminima".

Karamarko se slaže s onima koji kažu da se "proizvodnjom događaja ovih dana u Hrvatskoj zamagljuju neka bitna pitanja, poput gospodarstva, koje je najvažnije pitanje u zemlji".

"Hrvatsko gospodarstvo se gasi, gase se radna mjesta, nema investicija i pada standard građana, a stavljanje ovakvih pitanja kao egzistencijalnog prioriteta Hrvatske je apsurdno", istaknuo je Karamarko.

"Pustimo da, kao što i sam Bandić govori, tijela državnog progona rade svoj posao. Nadam se da u tim tijelima nema zloporabe. Volio bih da nema. Jednom sam bio upozorio djelatnike tih tijela da se ne daju upletati u političke igre, da ne budu instrument u rukama loših političara i da ih ne koriste u stranačke i političke svrhe", rekao je Karamarko.

Na novinarsko pitanje hoće li uhićenja lokalnih čelnika i istrage protiv njih biti iskorištena i za ukidanje županija, gradova i općina, odgovorio je kako su mu sve te priče o lokalnim šerifima čudne jer će destabiliziranje svih tih razina imati političke posljedice.

"Slažem se da to može biti udar i pokušaj destabilizacije, ali nisam za lov na vještice", izjavio je Karamarko.

HDZ nije za izdvajanje HZZO-a iz državne riznice jer se gubi nadzor nad određenim financijskim sredstvima, ne postiže se nikakva ušteda, a i otvara se prostor za manipulacije, ocijenio je Karamarko.

Kopirati
Drag cursor here to close