Čović

Kako se uvijek baš zadnjeg dana sjetimo rokova?

Vijesti / Flash | 02. 06. 2014. u 07:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Govoreći o nesazivanju izvanredne sjednice Doma naroda Parlamenta BiH na kojoj je trebao biti usvojen zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma i izmjene Kaznenog zakona, predsjedatelj tog doma i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je u intervjuu za Večernji list kako su ti zakoni mjesecima u proceduri te da oni koji su blokirali procese sada peru ruke.

'' Da... Tobože, javila se sad potreba za sazivanjem žurnih sjenica i ispunjavanjem rokova. A moje pitanje je gdje smo bili posljednjih pet-šest mjeseci kako bismo ispoštovali te rokove i zašto se nisu usvojili zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti, kao i dopune Kaznenog zakona BiH'', rekao je Čović i dodao kako su ti zakoni su već mjesecima u procedurama.

''Kako nam se uvijek dogodi da se baš zadnjeg dana sjetimo rokova? Oni koji su blokirali procese, sada peru ruke takvim optužbama. Svi ti sitni manipulatori koji ove teške dane za bh. građane nastoje koristiti za osobnu promidžbu bit će najveći gubitnici ovih izbora'', kazao je Čović za Večernjak, ustvrdivši kako se parlament i na takav način iskorištava.

Dodao je kako se govornica parlamenta već koristi za predizbornu kampanju bez obzira o kojoj je temi riječ te da već mjesecima postoji problem s kvorumom za sjednicu Doma naroda.

''Mene ja zapalo da budem predsjedatelj Doma naroda pa ćemo takvo ponašanje spriječiti barem u tom domu. Sjednica je sazvana za 6. lipnja, kada je jedino i bilo moguće'', zaključio je Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close