Još uvjeti iz Talina

Jukić: Svi saveznici i osoblje NATO-a žele da BiH uspije na putu NATO integracija

Vijesti / Flash | 24. 04. 2014. u 14:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sve članice Sjevernoatlantskog saveza (NATO) žele da BiH uspije na putu NATO-ovih integracija'', izjavio je danas veleposlanik BiH pri NATO-u Branimir Jukić.

Jukić je, međutim, dodao da Bosna i Hercegovina još pred sobom ima uvjet iz Talina, iz travnja 2010. godine, a to je registracija 63 perspektivne vojne lokacije na Ministarstvo obrane BiH.

''To je jedini uvjet koji imamo. Nakon što ga ispunimo, ulazimo punopravno u Akcijski plan za članstvo (MAP) i počinjemo raditi putem instrumenta koji se zove Godišnji nacionalni plan'', kazao je on.

Iako kaže da je to možda malo gruba usporedba, veleposlanik Jukić navodi da se radi o nečemu sličnom kao kad počnu otvaranja poglavlja u pregovorima s Europskom unijom.

''Svih 28 saveznica, osoblje NATO-a zaista žele da BiH uspije na putu NATO-ovih integraciji'', rekao je Jukić, koji je u Sarajevu sudjelovao u radu konferencije ''Društveni mediji: Šta oni znače za partnerske zemlje“, koju su organizirali Ministarstvo vanjskih poslova BiH i NATO-ovo sjedište u Bruxellesu.

Ovu konstataciju, kazao je veleposlanik, potvrđuje i ova konferencija, prva takve vrste koja se održava izvan Bruxellesa.

Kopirati
Drag cursor here to close