Nema žurbe

Još se čeka nasljednik Sorensena

Vijesti / Flash | 05. 01. 2015. u 12:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Delegaciji Europske unije u Bosni i Hercegovini danas nisu mogli odgovoriti tko bi mogao biti nasljednik šefa Delegacije EU u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH Petera Sorensena, iako BiH nema specijalnog predstavnika te institucije više od dva mjeseca.

Glasnogovornik Delegacije EU u BiH Andy McGuffie kazao je danas Agenciji Fena kako je proces imenovanja novog specijalnog predstavnika EU i šefa Delegacije EU u BiH u tijeku te da će Služba za vanjske poslove EU objaviti informaciju "u dogledno vrijeme".

Inače, pozicija specijalnog predstavnika i šefa Delegacije Europske unije u BiH upražnjena je od 1. studenog, nakon što je danski diplomat Peter Sorensen, čiji je mandat u BiH počeo 2011. godine, prešao na novu dužnost.

Podsjećamo, iako se baratalo s više imena, portalu Bljesak.info iz izvora u europskoj diplomaciji potvrđeno je kako će Franz-Michael Skjold Mellbin najvjerojatnije biti novi veleposlanik Europske unije u BiH.

Bljeskov izvor rekao je kako bi Skjold Mellbin, koji se do sada nije spominjao među mogućim nasljednicima Petera Sorensena, trebao biti imenovan na ovu dužnost u siječnju nakon što to odobri Federica Mogherini, visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku.

Kopirati
Drag cursor here to close