Tjeralica

Još jedna tjeralica za dobro poznatim prevarantom

Vijesti / Crna Kronika | 30. 01. 2015. u 14:59 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po naredbi Općinskog suda u Širokom Brijegu od 21. siječnja ove godine, MUP ŽZH je raspisao tjeralicu za Eldinom Komadom koji je rođen 17. travnja 1982. u Čapljini sa mjestom prebivališta u općini Novi Grad u Sarajevu.

On je optužen za kazneno djelo 'Prijevara' iz čl. 294. st. 1. KZ FBiH, navodi se u priopćenju MUP-a ŽZH. Iz ove institucije građane koji imaju informaciju o boravku i kretanju navedene osobe mole da obavijeste najbližu Policijsku postaju pozivom na besplatni telefonski broj 122.

Međutim, samo dan prije naredbe Općinskog suda (20. siječnja 2015.) mediji su pisali kako je Komad uhićen u Sarajevu, te je sproveden u KPZ Mostar. On je tada uhićen po naredbi Općinskog suda u Ljubuškom gdje mu je određen jednomjesečni pritvor.

Inače, Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke podiglo je dvije optužnice protiv prevaranta. U oba slučaja na prijevaru se domogao laptopa koje je potom prodao. U prvom slučaju se predstavljao kao uposlenik Parlamenta BiH, a u drugom uposlenik Ministarstva obrane BiH.

Posljednja prijavljena prijevara koju je Komad počinio dogodila se u Doboju početkom mjeseca i to na isti način. Naime, on se početkom ovog mjeseca u nastojanju da se domogne iPhonea 6, čija je prodaja oglašena na internetu, pretvarao najprije da je uposlenik DGS-a (sada Granične policije BiH op. a.) kada je nazvao prodavca i kazao mu da želi kupiti mobitel.

Nakon što su se dogovorili da će mobitel preuzeti brza pošta, sam je došao na vrata prodavca odjeven kao poštar. Nakon što je preuzeo telefon pobjegao je u iznajmljenom automobilu. Oštećeni je shvatio prijevaru, ali je već bilo kasno.

Inače, prijevare Komada, koji je bivši zaposlenik međunarodnih snaga, su brojne i mnoge policijske uprave u FBiH tragaju za njim. Posljednji put je uhićen u listopadu prošle godine i to kada je u Kladnju, predstavljajući se kao federalni tržišni inspektor, varao u privatnim trgovačkim objektima tako što je, nakon što navodno pronađe greške u radu u tim objektima, tražio novac kako ih ne bi prijavio nadležnim organima.

Varao je i rent-a-car agencije, obične građane kojima je obećavao zaposlenje za novac, ugostitelje... Uhićivan je nekoliko puta, pa čak i osuđivan, ali se opet našao na slobodi.

Kopirati
Drag cursor here to close