U Zenici

Još jedna osoba preminula od ''svinjske gripe''

Vijesti / Flash | 04. 02. 2016. u 14:37 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Odjelu Intenzivne njege Kantonalne bolnice Zenica jutros je preminula pacijentica koja je bila zaražena virusom AH1N1.

Zeničanka D.S. (1954. godište) preminula je usljed zdravstvenih problema koji su prouzrokovani ovim virusom,, potvrđeno je za N1.

Pacijentica je na Odjel primljena u ponedjeljak, a Kantonalna bolnica Zenica je kod tri pacijenta evidentirala virus "svinjske gripe".

Podsjetimo, u srijedu je u UKCS Sarajevo preminula pacijentica iz Viteza (1984. godište) zaražena virusom 'svinjske gripe'.

Na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo od 1. siječnja ove godine pregledana je 69 pacijenta s ''gripoznim sindromom''.

Od 69 pregledanih, 19 pacijenata je bilo hospitalizirano na ovoj klinici. Od 19 hospitaliziranih pacijenata kod 11 je ustanovljen virus AH1N1, javlja Fena.

''Trenutno je u Klinici hospitalizirano šest pacijenata s potvrđenim virusom AH1N1. Hospitalizirani pacijenti su pod nadzorom liječnika, te su zbrinuti adekvatnom terapijom'', priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću UKCS.

Kopirati
Drag cursor here to close