Kampanja studenata

Je li BiH plodno tlo za terorizam?

Vijesti / Flash | 23. 05. 2017. u 12:21 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu studentske kampanje ''Cat - Građani protiv terorizma'' u ponedjeljak je u Tuzli organizirano potpisivanje peticija povodom inicijative studenata i građana da se 22. svibanj obilježava kao Svjetski dan borbe protiv terorizma.

U posljednje vrijeme smo svjedoci da teroristički napadi u Europi i svijetu uzimaju sve više maha i postaju prijetnja broj jedan svim građanima. Želja studenata iz Brčkog, Bijeljine i Tuzle je da inicijativa za međunarodni dan koji obilježava borbu protiv terorizma i spomen na sve tragično preminule u istim potekne upravo iz Bosne i Hercegovine.

Tijekom jučerašnje akcije skupljeno je preko 350 peticija koje će biti upućene veleposlaniku BiH pri UN-u Milošu Vukašinoviću.

Nakon ulične akcije, na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli održana je Javna tribina pod nazivom ''Je li BiH plodno tlo za terorizam?'' na kojoj su svi zainteresirani studenti imali priliku slušati izlaganja Aide Ganović, psihologa i stručnog konzultanta OSCE-ove misije u BiH, Adnana Pečkovića, istraživača na temu ''Nacionalizma u obrazovnim institucijama BiH'' i Miralema Tursinovića, direktora ORC Tuzla i istraživača na temu ''Ljudske sigurnosti na Balkanu''.

Javna tribina je realizirana u suradnji s misijom OSCE-a u BiH, a čitava kampanja je podržana od strane Facebooka i State departmenta.

Kopirati
Drag cursor here to close