Atena

Jak potres probudio jug Grčke; na Islandu eruptirao vulkan

Vijesti / Flash | 29. 08. 2014. u 06:44 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potres jakosti 5,6 stupnjeva po Richterovoj ljestvici pogodio je jug Grčke, priopćio je američki Geološki zavod, dok je Europski mediteranski seizmološki zavod priopćio da je potres bio jak 5,8 stupnjeva po Richterovoj ljestvici.

Potres se dogodio u 6.45 sati po lokalnom vremenu s epicentrom oko 140 kilometara južno od grčke prijestolnice Atene, u blizini otoka Milos.

Grčke radio pozive primale su pozive slušalaca iz cijele zemlje koji su izjavljivali da se posjet osjetio širom zemlje od Krita, preko Atene do sjevera Grčke.

Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama niti pričinjenoj materijalnoj šteti, prenosi Tanjug.

Grčka je na seizmički veoma aktivnom dijelu Mediterana, pa su u toj zemlji česti potresu, ali ne izazivaju ljudske žrtve niti veću materijalnu štetu.

---

Island je u petak zabranio zračni promet iznad vulkana Bardarbunga nakon što je tijekom noći počeo eruptirati, ali u početku nije izbacivao pepeo, priopćila je civilna zaštita.

Islandski meteorološki institut, zadužen za praćenje vulkanskih aktivnosti, podigao je na najviši nivo, na "crveno" kod upozorenja za zrakoplovstvo iznad vulkana, što je dovelo do zatvaranje aerodroma na otoku.

Kopirati
Drag cursor here to close