Tuzla

Izabrano novo vodstvo HSP BiH

Vijesti / Flash | 06. 07. 2014. u 16:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jučer je u dvorani Pozorišta u Tuzli na Zboru izabrano i novo vodstvo HSP BiH za Županiju Tuzlansku.

Za predsjednika Županijskoga vijeća Tuzlanske županije izabran je Dragan Nikić, diplomirani pravnik, za dopredsjednike su izabrani: gospoda Zlatko Ljubić, dipl. ing. geologije i Ivan Jukić, diplomirani teolog i pravnik, i za tajnika Županijskoga vijeća je izabran  Amer Mustačević, dipl. ekonomista.

Uz vodstvo Županijskoga vijeća izabrano je i osam članova Županijskoga vijeća HSP BiH Županije Tuzlanske, kao i Nadzorni odbor i Sud časti.

Nakon izbora novoga vodstva HSP BiH za Županiju Tuzlansku upriličeno je predstvaljanje Koalicije "Snaga BiH". Nazočnima su se obratili predsjednici svih stranaka koje sačinjavaju koaliciju: HSP BiH, Demokratska stranka invalida, Politička organizacija Snaga Bosne, Bosanskohercegovačka narodna stranka (BNS) i Napredna demokratska stranka (NDS). Pored predsjednika stranaka nazočnima se obratio i Vinko Jakić, član predsjedništva HSP BiH.

Na predstavljanju koalicije predjednik HSP BiH dr. Zvonko Jurišić je naglasio kako BiH ne može više egzistirati na ovakvim načelima. Rezultat aktualne vlasti je 60.000 novih nezaposlenih. Koalicija Snaga BiH, koju podržava šest stranaka, ne želi davati isprazna obećanja, ali je već na samom startu pokazala kako se mogu okupiti iz raznih krajeva BiH oni koji su ostavljeni i napušteni, oni koji su na marginama društvenih zbivanja.

Samo na takvim temeljima i takvim početnim uvjetima može se očekivati kako ćemo pošteno i marljivo raditi oko budućnosti svih onih koje su moćnoci ostavili s onu stranu pristojnoga i dostojanstvenoga života, navodi se u priopćenju HSP-a.

Predsjednik Jurišić je naglasio kako je politika HSP BiH uvijek bila okrenuta običnome čovjeku i kako je zbog toga HSP BiH oko sebe uspio okupiti i invalide koji su na marginama društvenih zbivanja i prognane Srebreničane koji su poslije genocida praktično postali sredstvo za manipulaciju, kao i one stranke i pojedince koji su svojom političkom borbom ukazali na ustrajan rad u promjeni ovakve zbilje i vizionarski i dalje ostali uz običnoga čovjeka kojemu nije omogućeno živjeti od svojega poštenoga rada.

Ogorčeni sadašnjom situacijom u gospodarstvu i društvu Koalicija Snaga BiH očekuje veliku podršku na predstojećim izborima, poglavito zbog toga što na listama ima nove ljude koji bi trebali donijeti zaokret u politici. Koalicija je opredjeljena da se svakome narodu i građaninu BiH, bez obzira na bilo kakve razlike daju jednaka prava bez bilo kakve diskriminacije po bilo kojem temelju.

Naglasak prije svega treba biti i biti će na osiguravanju preduvjeta za nova zapošljavanja i oživaljavanje gospodarstva, te borba protiv svih vrsta kriminala, nepotizma i korupcije.

''Nadati je se da će puk BiH znati prepoznati ovakva nastojanja i da će upravo Koaliciji Snaga Bosne dati povjerenje na predstojećim izborima, kako bi zajedno radili za bolje sutra nas i generacija koje tek dolaze'' navodi se u priopćenju HSP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close