Popis

Ivanić upire prstom u Izetbegovića: Krenut će priča o dominaciji

Vijesti / Flash | 01. 07. 2016. u 09:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bakir Izetbegović nije bio spreman na kompromis'', rekao je srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić na konferenciji za medije povodom popisa stanovništva i posjete Njemačkoj.

''Sav negativni ambijent počeo je nepotrebnom odlukom o popisu i nespremnosti na razgovor iz Federacije i na postizanje kompromisa. Kompromis je jednostavan. Tih 200 tisuća građana (u RS, op.a.) je trebalo definirati kao ljude koji žive vani. Ovako smo dobili iluziju da imamo više ljudi koji žive u BiH'', rekao je Ivanić i istaknuo kako ''popis nije relevantan i točan i da je pretvoren u nepotrebnu političku priču.

''Ta priča da hoće netko nekog da izbriše gumicom ako nije mogao puškom je neviđena zloupotreba popisa'', rekao je Ivanić.

Kaže kako je jako licemjerno gurati svoje stručnjake i direktore da zauzimaju politički stav, a političare osuđivati zbog stava oko popisa.

Evidentno je, smatra Ivanić, da je oko objave rezultata popisa bilo političkih pritisaka i da neće odustati od namjere da dokaže koliko je tu bilo zloupotreba.

Kaže kako će popis izazvati teške teme. Primjerice da će oni kojih je preko 50 posto govoriti kako nemaju rezervnu domovinu i da imaju pravo na dominaciju, da kako je moguće da onih koji su optuženi za agresiju ima puno manje.

''Volio bih da takve teme ne dominiraju, ali će dominirati zbog ovakvog načina donošenja odluka oko popisa'', rekao je.

Što se tiče posjete Predsjedništva Njemačkoj, Ivanić je rekao kako je jako zadovoljan i iznenađen pristupom Angele Merkel prilikama u BiH.

Kaže kako je bilo zadovoljstvo biti s kancelarkom te da je toliko posvećenosti i vremena odvojila kako bi razgovarala o BiH.koja je dan prije toga razgovarala o posljedicama Brexita, s koliko je posvećenošću i vremena imala razgovarati s nama o BiH.

''Njemačka je posvećena daljnjem razvoju BiH i da dodatno osigura novčana sredstva kojima bi se pomoglo poljoprivredi u RS da prevlada teškoće u kasnijem nekom usvajanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju'', rekao je Ivanić i dodao kako on nije rušilački faktor europskog puta BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close