Pisma još nisu otvorena

Ivanić i Čović potvrdili: Stigla pisma iz Haaga

Vijesti / Flash | 26. 02. 2017. u 11:52 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić obaviješten je da je pismo iz Međunarodnog suda pravde u Haagu stiglo u Veleposlanstvo BiH, ali je zbog nepovjerenja u veleposlanicu Mirsadu Čolaković tražio da se pismo ne otvara i da se dostavi redovnim putem, rekla je Srni Marija Milić, savjetnica za medije predsjedavajućeg Ivanića.

Traži se stav Predsjedništva

Milić je dodala da će Ivanić vidjeti sadržaj pisma tek kada dođe redovnim putem.

Ona je rekla da pretpostavlja da je riječ upravo o onome što je Ivanić najavljivao - da će Haag tražiti stav Predsjedništva BiH je li Sakib Softić legitiman da predstavlja BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu.

Na pitanje jesu li druga dva člana Predsjedništva - Bakir Izetbegović i Dragan Čović dobili pismo, Milić je rekla - "to morate da pitate njih".

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić zakazao je sjednicu Predsjedništva 23. veljače, ali je ona prekinuta nakon što su je napustili prvo bošnjački član Bakir Izetbegović, a potom i hrvatski Dragan Čović ,piše Srna.

Potvrdio i Čović

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović potvrdio je za Avaz.ba da je Međunarodni sud pravde (MSP) uputio na zasebne adrese trojice članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine kuvertirana pisma, ali da ona još uvijek nisu stigla.

''Trebaju doći službenom diplomatskom poštom'', kazao je Čović.

Na pitanje je li upoznat sa sadržajem, Čović je kazao da ima nagovještaja, ali da pisma "još nitko nije vidio".

''Osobno mislim da će tražiti očitovanje svakog člana Predsjedništva BiH o zahtjevu za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije. Mislim da je to, ali ne možemo reći dok to ne dođe i fizički'', kazao je Čović.

Podsjetimo, Večernji list je danas objavio da je Međunarodni sud pravde uputio je na zasebne adrese trojice članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine pisma o čijem sadržaju se za sada može samo pretpostaviti.

Inače, bivši agent BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu Sakib Softić predao je aplikaciju za reviziju presude protiv Srbije, koju je inicirao bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

 

Kopirati
Drag cursor here to close