Teški udarci

Irak: ISIL bilježi velike gubitke na sjeveru zemlje

Vijesti / Svijet | 23. 11. 2014. u 14:02 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasti kurdske samouprave na sjeveru Iraka priopćile su da su njihove oružane snage Peshmerge započele operaciju protiv terorističke organizacije ISIL u mjestu Celavle u regiji Diyala i da su već oslobodili nekoliko naselja koja su ranije okupirana od ISIL-a, prenosi Anadolu Agency (AA).

Lokalni izvori javljaju da su akcije peshmergi zračnim napadima na uporišta ISIL-a podržale i koalicijske snage predvođene SAD-om. Koalicijske snage su jutros od 6 sati izvele niz žestokih udara na ISIL u mjestu Celavle.

Jedan od zapovjednika Ahmet Latif je priopćio da su peshemrge pokrenule operaciju oslobađanja Celavle iz četiri pravca, a već su zauzele mjesto Tecdid koji su snage ISIL-a koristile kao vojarnu. U vojarni se već vijori zastava Kurdske samouprave na sjeveru Iraka.

"Zadali smo teške udarce ISIL-u i zauzeli njihovo glavno zapovjedništvo u Tecdidu. Oslobodili smo i naselja Vahde i Cevahir u centru grada Celavle. ISIL se počeo povlačiti pred našim napadima. Nastavljaju se ulične razmjene vatre. U najkraćem vremenu ćemo objaviti radosnu vijest o oslobađanju grada'', kazao je Latif.

Latif je istanuo da i iračke snage sigurnosti izvode operaciju za oslobađanje mjesta Sadiye i da i sa tog ratišta stižu dobre vijesti o povlačenju terorista.
Bolnički izvori javljaju da je u sukobima u Celavli i Sadiyi poginulo najmanje 18, a teže ranjeno sedam pripadnika ISIL-a.

Kopirati
Drag cursor here to close