SDP

Imenovanje Sebije je početak bliskoistočnog modela vladavine

Vijesti / Flash | 07. 01. 2016. u 13:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imenovanje Sebije Izetbegović je početak bliskoistočnog modela vladavine desetak SDA obitelji, objavio je SDP u priopćenju za javnost navodeći kako spomenuto imenovanje na mjesto direktorice Univerzitetsko-kliničkog centra u Sarajevu definitivna je potvrda politike SDA i trenutne vlasti.

''To je bio i ostao jedini cilj SDA, a sva priča o reformama i borbi za građane ovim potezom sahranjena je za sva vremena'', navodi SDP dodajući kako je imenovanje supruge Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA i člana Predsjedništva BiH, ''prst u oko svih građana BiH i nasilje nad svim procedurama i zakonima koji, prema mišljenju SDA, važe za sve osim za Izetbegoviće i kastu okupljenu oko vrhuške ove stranke''.

SDP navodi kako je Vlada FBiH nezakonito imenovala Upravni odbor UKCS-a u čiji sastav su imenovani ljudi s jedinim zadatkom da što prije na mjesto direktora postave Sebiju Izetbegović.

''Javni konkurs za poziciju direktora, koji je objavljen od strane nezakonitog Upravnog odbora, također je bio protivan zakonu i napisan je isključivo kako bi se na njega mogla prijaviti Sebija Izetbegović, koja je uostalom i bila jedini kandidat. Ovim potezom vlast predvođena SDA-om svrstala je BiH na svjetsko dno takozvanih zarobljenih država u kojima vladajuća elita radi šta i kako hoće, dok svi ostali imaju pravo samo na ono što im ta elita dozvoli. Ovo imenovanje samo će potaknuti odlazak mladih iz BiH jer se takvo društvo, svojstveno diktaturama trećeg svijeta, želi nametnuti i u BiH'', navodi SDP.

SDP navodi kako je sljedeći potez koji planira uraditi vlast deset obitelji uništavanje sarajevske Opće bolnice dr. Abdulah Nakaš, kako bi u jedan njezin dio smjestili Vladu FBiH, a u drugom izgradili super luksuzni hotel i to novcem svojih strateških partnera, čije porijeklo nikada nije utvrđeno.

''Zato je odbrana Opće bolnice od pipaka SDA hobotnice i uništavanja zbog hirova megapohlepnih obitelji, pitanje obrane vrijednosti bh. društva i prava građana da žive u društvu u kojem će vladati zakon, a ne zakon deset obitelji okupljenih oko dinastije Izetbegović'', navodi SDP u priopćenju u i navodi kako SDA radi na stvaranju kalifata u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close