VSTV

Imenovani suci Općinskog suda u Čitluku

Vijesti / Flash | 23. 03. 2017. u 11:44 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoko sudsko i tužiteljstvo vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tijekom drugog dana sjednice koja se održava 22. i 23. ožujka u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su - Mehmedalija Huseinović na poziciju tužitelja Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, Rusmir Hadžić na poziciju tužitelja Županijskog tužiteljstva Srednjobosanske županije, Gorjana Šajin na poziciju suca Općinskog suda u Čitluku, Anđela Ljubić Čović na poziciju suca Općinskog suda u Čitluku, Boris Herceg na poziciju suca Općinskog suda u Čitluku, Aida Hidović na poziciju suca Općinskog suda u Čitluku, te Gordana Puljarević na poziciju sudije Općinskog suda u Mostaru.

Na razini Republike Srpske imenovani su - Sonja Avlijaš na poziciju suca Osnovnog suda u Sokocu te Zorica Stolić na poziciju dodatnog suca Osnovnog suda u Modriči.

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja izvan posla, profesionalne nepristranosti i ugleda.

Izuzev sudaca imenovanih u Općinski sud u Čitluku za koje će naknadno biti određen datum stupanja na dužnost, novoimenovani nositelji pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 17. travnja 2017. godine, priopćeno je iz VSTV-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close