Gotov natječaj

Imenovan novi glavni tužitelj Županijskog tužiteljstva HNŽ

Vijesti / Flash | 19. 04. 2014. u 10:41 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na poziciju glavnog tužitelja Županijskog tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije, Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bih, imenovalo je Mladena Jurišića. On je do sada više godina bio na mjestu predsjednika Županijskog suda u Mostaru.

Pri donošenju odluke o imenovanju Jurišića i ostalih na drugim funkcijama u BiH, VSTV BiH je "uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla i profesionalne nepristrasnosti", stoji u priopćenju za javnost.

Novoimenovani nositelji pravosudnih funkcija, pa tako i Jurišić na dužnost će stupiti 15.05.2014. Jurišić će na mjestu glavnog tužitelja zamijeniti Nijaza Mehmedbašića, koji je nedavno otišao u mirovinu.

Sabina Beganović i Mirjana Đerić, imenovane su na poziciju zamjenika glavnog tužitelja Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close