Policija

Hrvatska pomaže sigurnost pape u BiH

Kultura / Vjera | 14. 05. 2015. u 14:19 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Ranko Ostojić najavio je danas u Sarajevu, prilikom službene posjete Bosni i Hercegovini, da će policijski službenici iz Hrvatske pomoći bh. sigurnosnim agencijama u osiguranju dolaska poglavara Rimokatoličke crkve pape Franje u Sarajevo 6. lipnja.

''Hrvatska policija će osigurati da se veliki dio takozvanog policijskog posla završi u Hrvatskoj za sve one koji dolaze i da onda nema potrebe za dupliranjem da se to radi kasnije i u BiH. Time ćemo osigurati brži protok vjernika na graničnim prijelazima'', istaknuo je Ostojić.

Najavio je da će redovnim kanalima obavještavati policijske agencije u BiH o svim eventualnim sigurnosnim prijetnjama.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je naglasio da je dolazak Svetog oca u BiH pitanje regiji u sigurnosnom smislu jer se očekuje dolazak desetaka tidsuća vjernika u Sarajevo.

''Važno je sve goste prihvatiti i sigurno ih dovesti do Sarajeva te im omogućiti siguran boravak i nesmetani povratak'', pojasnio je Mektić.

Podvukao je da će za nekoliko dana biti organiziran sastanak direktora policijskih agencija iz regije koji će govoriti o toj temi jer se pitanju dolaska Pape u BiH pristupa izuzetno ozbiljno i odgovorno.

Podsjetio je da je BiH formirala odbor u kojem su predstavnici svih policijskih i obavještajnih struktura i agencija u BiH koji poduzimaju sve mjere radi nesmetanog odvijanja tog skupa.

Papa Franjo pohodit će glavni grad BiH 6. lipnja, kada će na stadionu Koševo biti upriličeno misno slavlje na kojem se očekuje više od 50.000 hodočasnika.

Kopirati
Drag cursor here to close