Meteoalarm

Hercegovina: Stanovnicima izdano upozorenje zbog opasnih vremenskih prilika

Vijesti / Flash | 16. 01. 2016. u 13:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mostarskoj, trebinjskoj i livanjskoj regiji za subotu je upaljen narančasti meteoalarm zbog jakih udara vjetra.

''Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva dana od strane vaših državna tijela'', stoji u upozorenju.

Žuti meteoalarm, koji upozorava na potencijalno opasno vrijeme, upaljen je u bihačkoj, banjalučkoj, sarajevskoj, tuzlanskoj i fočanskoj regiji, također zbog jakih udara vjetra.

Potencijalno opasno vrijeme u nedjelju

U trebinjskoj i livanjskoj regiji za nedjelju je također zbog jakog vjetra upaljen narančasti meteoalarm, dok je žuti meteoalarm upaljen u ostatku BiH. Za nedjelju je izdano upozorenje zbog jakih udara vjetra, ali i zbog niskih temperatura.

Upozorenje zbog niskih temperatura dobili su stanovnici regija Visoko i Foča.

Stiže snijeg

U Bosni i Hercegovini u nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme, a ponegdje u središnjim, istočnim i zapadnim područjima u Bosni povremeno sa slabim snijegom.

Vjetar, umjeren do jak, sjeverni. U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni s olujnim udarima.
Jutarnje temperature od -7 do -1, na jugu od -2 do 3, a dnevne od -5 do 1, na jugu od 0 do 5 stupnjeva.

Prognoza za nedjelju

U Sarajevu se sutra očekuje oblačno vrijeme. Povremeno je moguća pokoja pahulja snijega. Vjetar, umjeren do umjereno jak, sjeverni. Temperature zraka između -6 i -3 stupnjeva.

Danas je u BiH bilo oblačno vrijeme sa snijegom u istočnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 13 sati iznosile su: Bjelašnica -12; Kupres -4; Ivan Sedlo -3; Bihać, Goražde i Sanski Most 0; Banja Luka, Livno, Prijedor i Sarajevo 1; Bugojno, Doboj, Srebrenica i Tuzla 2; Gradačac, Trebinje i Zenica 3; Bijeljina i Zvornik 4; Mostar 7 i Neum 8 stupnjeva Celzijusa, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close