Utapljanje

HE Mostar: Spasioci izvukli tijelo žene; Identifikacija izvršena u utorak

Vijesti / Crna Kronika | 04. 05. 2015. u 21:02 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak, oko 20 sati PU Mostar je pozvala dežurni telefon GSSuBiH 063 11 22 33 sa zahtjevom za intervencijom.

Naime, na brani HE Mostar je primjećeno tijelo u vodi jezera. Usljedila je brza intervencija pripadnika ISS Mostar i HGSS Mostar sa nastojanjem da se priđe utopljeniku prije nego beživotno tijelo izgubi plovnost i nestane u dubini jezera.

Koristeći kajakašku tehniku, spašavatelj Goran Mitrić (ISS Mostar) je za kratko vrijeme locirao tijelo i povukao ga do obale gdje ga preuzima ekipa HGSS-a i izvlači na krunu brane koristeći nosiljku “Kanadski Mariner” i osiguranje užetom, obljavljuje iz prve ruke GSS.ba.

Postupkom vještačenja dežurne liječnice Hitne medicinske pomoći Mostar uz prisustvo dežurne tužiteljice,ustanovljeno je da se radi o starijoj ženskoj osobi čije se utapljanje dogodilo još u tijeku današnjeg dana.

Identifikacija nije bila moguća, jer u tijeku dana nije bilo prijavljenih nestanaka osoba u regiji Mostara.

Prema izvješću MUP-a HNŽ za Bljesak.info u ponedjeljak je u 19:25 sati Dario M. koji je zaposlenik na HE Mostar prijavio da je primjetio tijelo u vodi sa sjeverne strane HE.

Obaviještena je policija i pripadnici gorske službe spašavanja koji su pristupili akciji izvlačenja ženskog tijela, a na mjesto događaja stigao je i liječnički tim hitne pomoći koji je konstatirao smrt utapanjem.

Policija u posljednjih nekoliko dana nije imala prijavu o nestanku osobe, te je samim time postupak identifikacije bio otežan. Tijelo je prebačeno u mrtvačnicu Bijeli brijeg gdje je izvršena identifikacija.

O pronalasku tijela je obaviještena obitelj koji su potvrdili da se radi o Štefi Ćorić (1943.) rođenoj u Blizancima, a koja je bila nastanjena u Mostaru.

 

Kopirati
Drag cursor here to close