Zbogom pameti!

HDZ-ovac tvrdi da izbjeglice masovno siluju i kradu po Zagrebu! Policija: Ne nasjedajte na laži!

Vijesti / Flash | 18. 09. 2015. u 16:27 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dogradonačelnik Grada Valpova iz redova HDZ-a Dubravko Kučinac tvrdi da je u Zagrebu zabilježeno "desetak slučajeva hitnih postupaka protiv izbjeglica radi pokušaja silovanje i pljačkanja nasred ulice".

U formi "istine o kojoj se šuti" Kučinac je na društvenim mrežama proširio "vijest o kojoj se nitko ne usudi pisati" zaključivši na kraju kako situacija samo što ne "eksplodira".

Kučinac tvrdi da je informacije dobio od "prijatelja koji radi na sudu".

Ministartsvo unutarnjih poslova (MUP) u petak je pozvalo građane da ne nasjedaju na lažne i uznemirujuće glasine da se u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko sati dogodio veći broj kaznenih djela koje su počinili migranti.

"Zbog činjenice da se na području Republike Hrvatske trenutno nalazi oko 14 tisuća migranata, društvenim mrežama i elektroničkom poštom među građanima se počela širiti vijest da se na našem području u posljednjih nekoliko sati dogodio veći broj kaznenih djela koje su počinili migranti. Navodi se lažna informacija o povećanom broju silovanja, pokušaja silovanja, uličnih razbojstava i otmica djece", izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Zbog toga su pozvali "javnost da ne nasjedaju na ove lažne i uznemirujuće glasine koje za cilj imaju samo podizanje panike i remećenja normalnog način života građana".

U HDZ-u kažu da se ograđuju od ovog slučaja, te da osuđuju bilo kakvo širenje lažnih informacija.

Kučinac je dva sata nakon objave članka na Indexu na svom Facebook profilu napisao da se ispričava ako je njegov status unio paniku u javnosti. "I sebi i drugima savjetujem da ne nasjedamo na neprovjerene informacije.", napisao je.

Kučinac bi na kraju mogao i zaraditi prijavu objavljivanjem lažnih, huškačkih vijesti jer se ogriješio o zakon o javnom redu i miru. Širenje ovakvih lažnih vijesti u cilju podizanja panike ništa drugo je nego uznemiravanje mira građana.

Kopirati
Drag cursor here to close