Radna tijela i odbori

HDZ 1990 ŽZH: Političko pozicioniranje za neke je važnije od gorućih problema županije

Vijesti / Flash | 18. 12. 2014. u 19:49 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zapadnohercegovački ŽO HDZ BiH 1990 reagirao je danas na izbor zastupnika u radna tijela i odbore te županije.

''Poslovnikom o radu najvišeg zakonodavnog tijela ove županije je definirano kako se izbor zastupnika u radna tijela i odbore vrši metodom zastupljenosti svih stranaka koje participiraju u zakonodavnoj vlasti.

No, za HDZ BiH, očito, ne vrijedi 22. članak Poslovnika o radu, pa je izbor u radna tijela i odbore vršen po principu podobnosti'', ističu iz HDZ-a 1990.

''HDZ 1990, kao druga po snazi stranka Zapadnohercegovačke županije te kao najveća opozicijska stranka, nije dobila mogućnost, iako je to pravno zajamčeno, participiranja kroz navedena radna tijela.

Zanimljivo, stranke koje imaju dvostruko ili četverostruko manje zastupnika od HDZ-a 1990 su dobile tu mogućnost. Bitno je napomenuti kako se radi o strankama koje su podržale listu HDZ-a BiH za Dom naroda Federalnog parlamenta.

Makijavelističko kršenje pravnog akta najvišeg zakonodavnog tijela od strane HDZ-a BiH, vraća nas u neslavno razdoblje jednoumlja i nepoštivanja zakona'', naglašavaju u HDZ-u 1990.

''Takav vid politikanstva, koje gubi sponu sa zakonom, teško će doprinijeti stvaranju demokratskih standarda, prosperiteta i gospodarskog razvoja naše županije. No očito je, kako je za pojedine političko pozicioniranje važnije nego li gorući problemi sa kojima se suočavaju žitelji naše županije'', zaključuje se u priopćenju ŽO HDZ-a 1990 ZHŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close