Prozivaju predsjednika

HDZ 1990 HBŽ: Zašto se ništa ne čini povodom uklanjanja obilježja HBŽ-a?

Vijesti / Flash | 26. 05. 2015. u 13:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HDZ 1990 HBŽ oglasio se danas priopćenjem u kojemu se pitaju zašto predsjednik Vlade, niti ministar unutarnjih poslova nisu poduzeli ništa povodom uklanjanja obilježja Hercegbosanske županije iz nekih ureda u zgradi županijske vlade.

"Podsjetimo kako je prije nekih mjesec dana zbog navodnog 'uklanjanja hrvatskih obilježja' iz ureda jednog javnog poduzeća, prilikom posjete federalnog ministra, HDZ BiH sazvao sjednicu predsjedništva i osudio navodno 'uklanjanje hrvatskih obilježja' te pozvao Upravu tog javnog poduzeća da podnese ostavku ili će ih narod smijeniti", napominju u HDZ-u 1990 .

"Zašto se ovaj", pitaju se u ovoj stranci, "po nama puno ozbiljniji događaj, možemo reći i incident s uklanjanjem obilježja Hercegbosanske županije, koja su ujedno i hrvatska obilježja, u instituciji Vlade jedne županije s većinskim hrvatskim stanovništvom događa, a da se njemu ne pridaje pozornost kakva treba i da se ništa ne poduzima po tom pitanju".

U stranci se nadalje pitaju treba li "gaziti hrvatska obilježja u Hercegbosanskoj županiji zarad drugih i tuđih interesa i je li to možda dogovor na nekoj višoj razini".

"Podsjećamo da HDZ BiH u HBŽ-u ima apsolutnu vlast, a sa SNSD-om i SDA-om ima većinu u Skupštini. Znamo da je SNSD formiranje Vlade u HBŽ-u uvjetovao ustavnim promjenama i očito taj dogovor oko formiranja Vlade dolazi na naplatu", zaključuju u stranci.

Kopirati
Drag cursor here to close