Odgovor

Hasanbegović: Kapa je podvala

Vijesti / Flash | 11. 02. 2016. u 12:23 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović rekao je u četvrtak da ustaški zločini predstavljaju najveće moralno posrnuće u povijesti hrvatskog naroda te "političkom manipulacijom" nazvao "selektivno korištenje periferne izjave izvađene iz konteksta" prije više od dvadeset godina iz njegovog mladenačkog i studentskog razdoblja, piše Hina.

"Nikada nisam bio apologet bilo kojeg zločinačkog režima. Iz svojih javnih jastupa i radova jasno sam isticao da su ustaški zločini opterećeni ne samo hipotekom poraza već da predstavljaju najveće moralno posrnuće u povijesti hrvatskog naroda čija sjena i zloduh još do danas stoji nad hrvatskim narodom. Protivnik sam svakoga totalitarizma", rekao je Hasanbegović na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade.

Ustaški zločini najveće su moralno posrnuće u povijesti hrvatskog naroda čija sjena i zloduh još i danas stoji nad hrvatskim narodom. Protivnik sam svakog totalitarizma - i fašističkoga i komunističkoga, rekao je Hasanbegović. http://bit.ly/1QaklPZ

Posted by HRT Vijesti on Thursday, 11 February 2016


"Koristiti selektivno potpuno periferne izjave izvađene iz konteksta prije više od dvadeset godina iz mog mladenačkog i studentskog razdoblja predstavljaju najobičniju političku manipulaciju", ustvrdio je.

Hasanbegović nakon konferencije za novinare nije želio odgovarati na novinarska pitanja.

"Novosti" su objavile fotografiju uz koju navode da se Hasanbegović fotografirao s ustaškom kapom 1996. godine te da je u časopisu "Nezavisna Država Hrvatska", glasilu Hrvatskog oslobodilačkog pokreta, pisao članke o ustašama kao herojima i mučenicima.

Ministar Hasanbegović tu je objavu nazvao insinuacijom, provokacijom i još jednom u nizu podvala kojom ga se želi diskreditirati.

Nije lako biti snimatelj - prilikom uzimanja izjave užurbanog ministra Zlatka Hasanbegovića snimatelj je izgubio ravnotežu. Hasanbegović je između ostalog na pitanje je li napisao da su ustaše heroji i šehidi, odgovorio kako to 'nije autorsko djelo' http://bit.ly/1QaklPZ

Posted by HRT Vijesti on Thursday, 11 February 2016
Kopirati
Drag cursor here to close