Kraj vikenda

Gužve na granicama: U Doljanima se na ulaz u BiH čeka sat vremena

Vijesti / Flash | 27. 07. 2014. u 12:18 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i učestali odroni karakteriziraju danas prometnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Zbog većeg odrona i dalje je na snazi zabrana prometovanja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina. Putnička vozila mogu prometovati regionalnim (dijelom makadamskim) putem Dobro Polje-Jelašca-Miljevina, dok ostala vozila koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda.

U tijeku su završni radovi na asfaltiranju na magistralnom putu M-17 Doboj-Maglaj (u naselju Kosova), tako da je na ovom dijelu puta od jutros obustavljen promet. Vozila su preusmjerena na regionalni put R-465 Doboj-Maglaj. Apelira se na vozače da poštuju postavljenu signalizaciju, kao i upute ovlaštenih lica.

Zbog izvođenja sanacijskih radova danas do 19.00 sati, obustavljen je promet na regionalnom putu R-458 Simin Han-Gornja Tuzla. Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok se teretna vozila propuštaju svaka dva sata. Podsjeća se da je za promet zatvorena dionica Gornja Tuzla-Lopare (mjesto Veselinovac).

Zbog održavanja utrke ubrzanja Glamoč 2014 večeras do 21.00 sat obustavljen je promet na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište (bivša vojna pista) i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini (makadamski put u dužini od cca 3 km).

Na GP Doljani na ulazu u BiH duga je kolona vozila i čeka se oko jedan sat. Na GP Bosanski Brod na prelazak granice u oba smjera čeka se oko pola sata, a isto toliko čeka se i na GP Bosanska Gradiška na ulazu u zemlju.

Kopirati
Drag cursor here to close