Granica s EU

Gužve na granicama: Na Doljanima se čeka više od 40 minuta

Vijesti / Flash | 30. 05. 2015. u 11:17 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nema dužih zastoja u odvijanju prometa na putnim pravcima u Bosni i Hercegovini, priopćeno je u jutrošnjem izvještaju Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, iz BIHAMK-a upozoravaju na moguće mjestimične odrone kamenja na kolovoz.

''Apeliramo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže rastojanje između vozila“, kažu iz BIHAMK-a, te dodaju:

''Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacijski radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Tuzla-Šićki Brod, Doboj-Gračanica, Čapljina-Stolac, Jajce- Banja Luka, Tuzla-Bijeljina i Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje.

Na autoputu A-1, na petlji Sarajevo sjever izvode se radovi na redovnom održavanju (košenje trave u razdjelnom pojasu), tako da se promet preusmjerava iz preticajne u voznu traku. Na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka na lokalitetu Kutlešin Gaj zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom''-

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška na ulazu u našu zemlju čeka se do sat, a na izlazu do 30 minuta. Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se do 40 minuta, a na GP Velika Kladuša na prelazak granice čeka se do 30 minuta u oba smjera.

''Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, na snazi zabrana prometa za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja“, navodi se u izvještaju BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close