Zapljene i mito

Granična policija zaplijenila marihuanu i cigarete

Vijesti / Crna Kronika | 09. 05. 2016. u 15:20 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Jedinice granične policije Izačić 8.5.2016. godine otkrili su zasad 49 stabljika marihuane na području Bihaća. Stabljike su uzgajane u stakleniku u graničnom pojasu.

Na licu mjesta slobode su lišeni državljani BiH: Z.A. (1981.) i F.P. (1987.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'. Prilikom pregleda F. P. u džepu hlača pronađeno je 0,73 grama suhe zeljaste materije za koju je izjavio da se radi o marihuani i da je za osobnu upotrebu. Pretresom terena nađena su sredstva i pribor za uzgoj marihuane. U tijeku je dalji rad na ovom slučaju.

Službenici Jedinice granične policije Gradiška 7.5.2016. godine spriječili su krijumčarenje 511 kutija raznih vrsta cigareta koje su bile sakrivene u Hyundaiju, nacionalnih oznaka Austrije. Vozilo kojim je upravljao državljanin Poljske S. A. (1941.) kontrolirano je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška.

Nakon što su otkrili cigarete sakrivene u vozilu, S.A. je službenicima ponudio 200 eura u zamjenu da se ne procesuira. O događaju su obavješteni Tužiteljstvo BiH i Sud BiH.

Cigarete, ponuđene novčanice, vozilo i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kaznena djela 'Krijumčarenje' i 'Davanje dara i drugih oblika koristi' S.A. predat je Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje.

Službenici JGP Bijeljina 8.5.2016. godine lišili su slobode V.J. (1951.) državljanina R. Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud Prijedor zbog kaznenog djela 'Krađa'. Osoba je kontrolirana na ulasku u BiH na MGP Rača i predata službenicima Sudske policije Bijeljina.

Državljanin BiH S. K. (1995.) slobode je lišen 7.5.2016. na ulasku u BiH na MGP Brčko jer ga je potraživao Osnovni sud Bijeljina zbog tri kaznena djela 'Teška krađa'. Predat je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na MGP Orašje na ulasku u BiH 6.5.2016. godine lišen je slobode državljanin Austrije Z. L. (1972.) Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Lukavac zbog teškog kaznenog djela protiv sigurnosti javnog prometa. Predat je pripadnicima Sudske policije Odžak, navedeno je iz GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close