Privedeni

Granična policija privela tri osobe

Vijesti / Crna Kronika | 19. 06. 2015. u 18:14 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina 19.6.2015. godine iza ponoći lišili su slobode državljanina Republike Srbije, F. S. (1956.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Sarajevo raspisao tjeralicu zbog kaznenih djela 'Izazivanje opće opasnosti' i 'Neovlašteno posjedovanje ili upotreba vatrenog oružja'.

Osoba je kontrolirana na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. F. S. je predan službenicima Suda BiH na daljnje postupanje.

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla su 18.6.2015. godine u 11:40 sati na letu iz Dortmunda lišili slobode državljanina Bosne i Hercegovine, LJ. K. (1984.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Orašje zbog kaznenog djela 'Krivotvorenje isprave'. Osoba je predana službenicima Sudske policije Tuzla.

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo su 18.6.2015. godine u 22 sata na letu iz Koelna lišili slobode državljanina BiH, A. H. (1995.), nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud Živinice zbog kaznenog djela 'Krađa'. A. H. je predan službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo, navedeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close