Optužbe

Gradonačelnik sumnja u Dodikove namjere vezane za Hercegovinu

Vijesti / Flash | 18. 03. 2014. u 13:43 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević danas je ponovo iznio niz teških optužbi na račun predsjednika RS-a Milorada Dodika, ističući da je Dodikova jučerašnja posjeta tom gradu pokušaj da se skrene pažnja s onog što je loše rađeno tijekom desetogodišnje vladavine SNSD-a u Trebinju.

Komentirajući Dodikovu izjavu da će se zalagati da se zaposli po jedan član svake obitelji u Hercegovini, Vučurević je pozvao predsjednika RS-a da zaposli gotovo četiri i pol tisuće ljudi koji su zbog stečaja u vrijeme njegove vladavine i vladavine SNSD-a u Trebinju ostali bez posla.

On je, pored ostalog, rekao da ovakvim istupima Dodik još jednom potvrđuje da ''Hidroelektrane na Trebišnjici'' i dalje služe za osobnu promociju i promociju stranke.

''Ne treba nikome napominjati da su "Hidroelektrane na Trebišnjici“ opće dobro, prvenstveno dobro građana Hercegovine, i mi odbacujemo navedene Dodikove stavove'', dodao je gradonačelnik Trebinja na press konferenciji.

Izrazio je duboku sumnju u namjere predsjednika vezane za Hercegovinu, jer je iza njega niz obećanih i nerealiziranih projekata poput projekta "Trebinje Resort“ ili Aerodroma Trebinje.

Vučurević je ponovo iznio tvrdnje o umiješanosti Dodika u kriminalne radnje.

''On je povezan i s obitelji Keljmendi i Nimani s Kosova i sada javno pitam Milorada Dodika da izađe i kaže koliko je puta od 1993. do 1995. godine prevezen u gepeku iz Banje Luke do Beograda i Surčina zbog neplaćenih dugova za cigarete, naftu i tko zna što još'', ustvrdio je gradonačelnik Trebinja.

Izrazio je sumnju i u način na koji je Dodik dobio odlikovanje Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda.

''Sumnjam da je on kupio tu povelju Fonda pravoslavnih naroda i pitam se tko može, od djece do senilnih umirućih staraca, moralni lik Milorada Dodika dovesti u vezu s 10 Božjih zapovijedi koje kažu ne ukradi, ne laži, ne poželi tuđe. Spreman sam podržati inicijativu da se jedan dan u godini posveti lažnjivcima, prevarantima, lopovima, tajkunima, narkodilerima i kriminalcima, da se proslavlja u Bakincima pored Laktaša i da se nazove po Miletu prvom kleptomanskom narkobosu. To bi bilo najpriličnije predsjedniku RS-a koji je kriv što je u Trebinju uništena sva industrija. Nadam se da mu je ovo posljednja i oproštajna posjeta Trebinju'', ustvrdio je Vučurević.

Predsjednik SNSD-a Trebinje Luka Petrović kazao je da su Vučurovićeve izjave o predsjedniku RS-a nedolične i neprimjerene.

''Mi smo mislili da se on promijenio u posljednjih pola godine, da se smirio i da će prestati pričati gluposti. Umjesto što bez argumenata napada predsjednika RS-a bilo bi bolje da ispuni neka obećanja i da pokrene izgradnju fabrike obuće “bema”, autobusne stanice i drugih kapitalnih objekata'', rekao je Petrović.

Kopirati
Drag cursor here to close