Traganje

Gradiška: Pronađen automobil koji je korišten u pljački

Vijesti / Crna Kronika | 24. 09. 2015. u 16:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Stanice javne bezbjednosti Gradiška danas su u mjestu Podgraci, zaselak Baraji, pronašli automobil "Audi A6" za koji se sumnja da je korišten u razbojništvu na autocesti Banja Luka - Gradiška kada je oteta za sada neutvrđeni iznos novca iz blindiranog vozila "Sector securityja", priopćeno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) BanjaLuka.

Glasnogovornik CJB-a Marija Markanović rekla je Srni da su pripadnici Specijalne jedinice policije MUP-a Srpske, CJB-a Banja Luka i Prijedor, uz angažiranje jedinica za podršku iz Banja Luke, Mrkonjić Grada i Prijedora blokirali sve cestovne pravce u širem rejonu na obroncima planine Kozara, naselja Potkozarje, Šimići, Mičije, Turjak, Podgradci, Jurkovica i Mišin Han.

Policijski službenici intenzivno vrše pregled i pretres terena uz podršku Helikopterskog servisa Republike Srpske s ciljem pronalaska osoba koje su osumnjičena za razbojništvo, objavila je Srna.

Iz CJB-a Banja Luka ističu da su mještani pozvani da na besplatan telefonski broj 122 obavijeste policiju ukoliko primijete nepoznate osobe sumnjivog ponašanja, te da pružanjem korisnih informacija pomognu da izvršitelji što prije locirani, uhićeni i predati nadležnim organima.

Razbojništvo se dogodilo u utorak, 22. rujna, oko 13 sati u mjestu Cerovljani, općina Gradiška, kada je nekoliko razbojnika automobilom "Audi A6" presrelo blindirano vozilo "Sector securityja" i uz prijetnju vatrenim oružjem otelo za sada neutvrđen iznos novca, nakon čega su pobjegli.

Maskirani razbojnici su iz automatskog naoružanja pucali u smjeru blindiranog vozila, a prijetili su i "zoljom". U ovoj pucnjavi ranjen je radnik "Sector securityja" Đurađ Bajić.

Kopirati
Drag cursor here to close