Brčko

Građani prosvjedima traže novac za sanaciju

Vijesti / Svijet | 06. 10. 2014. u 10:58 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mještani brčanskih naselja Vučilovac, Krepšići, Brka i Drenova, koji su pogođeni svibanjskim poplavama, okupili su se jutros ispred gradske vijećnice u Brčkom, tražeći da im se odmah isplate sredstva za sanaciju stambenih objekata.

Oni tvrde da su im odobrena sredstva za sanaciju, ali da vlasti čekaju da se riješe slučajevi po žalbama, pa da se onda izvrši isplata prema svim korisnicima.

Gordana Kitić iz Vučilovca, čija šestočlana obitelj je u iznajmljenom stanu koji sami plaćaju, ogorčena je sporošću administracije da riješi njihov problem, prenosi Srna.

"Ne znam što su čekali do sada da nam isplate pomoć. Jutros, kada sam vidjela ovu maglu, jeza me uhvatila. Nemamo ni šporeta, ni drva za zimu, sva ušteđevina nam ode na iznajmljeni stan, a djeca nam spavaju na podu na starim spužvama", rekla je Kitić.

Gradonačelnik Brčkog Anto Domić obećao im je da će, najvjerojatnije, u srijedu, 8. listopada, Vlada distrikta odobriti isplatu sredstava "nespornim korisnicima", da bi mogli do zime osposobiti svoje objekte za stanovanje.

"Nisu sporni oni korisnici na koje nema nikakvih žalbi. Sva ona imena na koja budu uložene žalbe bilo koga, takvi slučajevi će biti dalje provjeravani, dok ne utvrdimo istinitost žalbenih navoda", objasnio je Domić.

Domić je podsjetio kako je za program sanacije objekata oštećenih u poplavama i klizištima predviđeno oko 12,7 milijuna KM, kao i dodatna sredstva pomoći UNDP-a od oko milijun maraka.

Građani, navodi Srna, koji na preliminarnom popisu nisu sporni, najavili su ponovo prosvjedno okupljanje za srijedu, 8. listopada, gdje će tražiti da im se pomoć isplati najkasnije do petka, 10. listopada, ili će se ponovo vratiti u kolektivni smještaj.

Kopirati
Drag cursor here to close