Mosul

Glasnogovornik Pentagona: ISIL svaki dan sve više gubi

Vijesti / Flash | 25. 10. 2016. u 06:22 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasnogovornik Pentagona Jeff Davis je izjavio da teroristička organizacija ISIL svaki dan gubi sve više teritorija u Mosulu.

"Ipak, ISIL nastavlja dovoditi borce izvan Mosula kako bi sačuvali položaje u gradu", kazao je Davis na dnevnom brifingu u Washingtonu. Istaknuo je kako militanti ISIS-a naoružavaju ljude koje dovode izvan Mosula.

Naglasio je da je tijekom vikenda zauzeto mjesto Rutba u gradu Anbar, dok, kako je rekao, i dalje traju borbe u mjestu Sinjar kao i u mjestu Bartella na istoku Mosula. Istaknuo je da traju posljednje pripreme kako bi bilo zauzeto mjesto Tel Keyf.

Na kraju je potvrdio kako su se u određena mjesta, koja su posljednjih dana oslobođena od ISIL-a, vratile pojedine obitelji.

Premijer Iraka Haidar Al-Abadi 17. listopada je priopćio kako je započela akcija oslobađanja Mosula. Iračke snage su u nedjelju priopćile kako je u okviru akcije oslobođeno još devet sela koja pripadaju Kayyari. Izvori bliski vojsci ističu kako je u akcijama ubijeno 299 militanata, a uništeno 20 vozila organizacije na kojima se nalazio eksplozivni materijal. Na sjeverozapadu Mosula oslobođeno je osam sela.

Kopirati
Drag cursor here to close