Nova Herceg Bosna

Glasnogovornica Mladeži HDZ-a najavila treći entitet

Vijesti / Flash | 07. 10. 2012. u 17:28 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Dragi prijatelji, sutra kad pobjedimo oznacujemo granice Treceg. Nove Herceg Bosne. Nitko nas nece zaustavit niti nam je*** mater, ne postoji Coza ni Lijanovic koji ce sprijecit moje kolege da poljube svetu zastavu u Mostaru, gradu najboljih ljudi na svijetu. Da da da i da za Treci !!!!!!!!!!!!!!, napisala je glasnogovornica Mladeži HDZ-a BiH, Marina Radoš, na svojem Facebook profilu uoči lokalnih izbora.

Ćoza, kojeg glasnogovornica Radoš spominje nadimak je Josipa Perića, visokog dužnosnika HSP-a BiH, čija je stranka vladala u pretprošlom mandatu u Tomislavgradu gdje je ona na HDZ-ovoj listi za Općinsko vijeće.

No, lider HDZ-a BiH i stranački šef studentice novinarstva na Sveučilištu u Mostaru, Dragan Čović, koji je i sam nakon općih izbora u listopadu 2010. rekao kako je Mostar stolni grad novog trećeg entiteta, logično, puno je oprezniji u izjavama o hrvatskom entitetu u BiH.

Tako je nedavno izjavio kako je razgovarao s prdstavnicima američke diplomamcije o rekonstrukciji Federacije BiH i rješenju problema Hrvata, ali da nije spreman na nikakve eksperimente.

I dok Čović govori kako je prijedlog o trećem entitetu samo dio lepeze rješenja, glasnogovornica mladeži njegove stranke, u noći izborne šutnje svojim Facebook prijateljima poručila je kako je sigurna da, iako su izbori lokalni, počinje stvaranje trećeg entiteta.

Radoš je status naknadno pobrisala.

Kopirati
Drag cursor here to close