Misterija

Gagro: Pucnjava na Buni je izmišljotina

Vijesti / Crna Kronika | 24. 07. 2015. u 08:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ja sam i policajcima rekao da je sve izmišljotina, dali i da, naravno, rade svoj posao'', rekao je Dnevnom avazu Rafael Gagro, čelnik HDZ-a BiH u Hercegovačko-neretvanskoj županiji nakon iznesenih optužbi da je pucao u mostarskom naselju Buna i tom prilikom ranio Martina Boškovića.

Naime, mostarska policija istražuje Boškovićeve navode, koji je u srijedu u 17.50 sati telefonom prijavio da ga je ''nepoznata osoba'' ranila ispred njegova ugostiteljskog objekta. Kad je policija došla na lice mjesta, Bošković, koji je zatečen s tragovima krvi na nogama, rekao je policiji kako je na njega pucao Gagro.

U izjavi za Dnevni list Gagro pak tvrdi kako je za incident saznao tek deset sati kasnije kada su mu došli policajci kako bi uzeli njegovu izjavu.

''Moguće da tu postoje neki dublji razlozi, možda je njemu netko platio da to kaže, rekao je Gagro mostarskim novinama. 

Iz policije je potom priopćeno kako na licu mjesta nisu nađene čahure, da nema svjedoka te da su se liječnici, nakon što su pregledali Boškovića, izjasnili da mu nisu nanesene prostrijelne rane.

Dežurna županijska tužiteljica Mirjana Đerić rekla je pak Avazu kak je Bošković naveo da je Gagro autom naišao ispred njegovog objekta te ga upitao: 'Šta ti pališ, zašto pali?' nakon čega je izvukao pištolj i zapucao. Tužiteljica navodi da je, prema navodima, Gagro Boškovića sumnjičio za neke paljevine.

Iz MUP-a HNŽ-a portalu Bljesak.info potvrđeno je kako još uvijek nemaju nikakvih novih saznanja o ovome slučaju.

''Nemamo ništa novo. Radimo na tome slučaju i kad budemo imali neke nove informacije javnost ćemo obavijestiti o tome'', rekao nam Ljudevit Marić, viši inspektor MUP-a HNŽ-a i glasnogovornik policije.

Podsjećamo, u srijedu navečer dežurna tužiteljica je za Bljesak.info potvrdila da je iz policije priopćeno da je prvo došlo do verbalnog sukoba između dvojice muškaraca, nakon čega se obračun nastavio pucnjavom.

U četvrtak ujutro je u izvješću županijskog MUP-a navedeno kako ''nakon očevida postoji osnovana sumnja da se R.G. može dovesti u vezu izvršenja kaznenog djela, koji se dogodio u srijedu u popodnevnim satima na Buni, južno od Mostara''.

Avaz u izdanju od petka, u tekstu pod naslovom 'Tko smješta Rafaleu Gagri', navodi kako je ''zanimljivo da se cijeli slučaj odigrao uoči današnje sjednice Skupštine HDZ-a BiH za izbor novog rukovodstva Županijskog odbora'', te da je Bošković od ranije poznat policiji te da je bio osuđivan i na zatvorsku kaznu.

Kopirati
Drag cursor here to close