Fotelje

Fer i nefer: Opet ništa od vlasti u HNŽ-u

Vijesti / Flash | 26. 03. 2015. u 12:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ni današnji pregovori čelnika županijskih ogranaka HDZ-a BiH, SDA i DF-a oko uspostave vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji nisu urodili plodom.

Kako je nakon sastanka u Mostaru istaknuo predsjednik Županijskog odbora (ŽO) HDZ-a BiH Rafael Gagro, HDZ je danas izašao s prijedlogom o raspodjeli ministarstva i to 5,4,2. DF se složio s tom opcijom, a SDA nije. Prijedlog SDA po pitanju raspodjele ministarstva je 6,5,1.

Predsjednica ŽO DF-a Ružica Burić istaknula je kako se oko tih novih prijedloga nisu suglasili. Inače, kamen spoticanja je taj što DF ne odustaje od dva ministarska mjesta.

Burić je istaknula kako DF neće pod svaku cijenu ući u vlast, a danas je i HDZ i SDA imao dva prijedloga u kojima je DF dobio dvije pozicije.

''Mi smo se suglasili i s jednim i drugim gdje je DF s dvije pozicije. Onda su došli neki drugi prijedlozi i jednih i drugih da DF ne može imati dvije pozicije, već jednu i mislim da to nije korektno i fer'', kazala je Burić.

Predsjednik ŽO SDA Salko Sokolović kazao je kako SDA ne može podržati prijedlog HDZ-a BiH.

''Nama je prihvatljiva određena korekcija koja ide u smjeru da HDZ i SDA imaju po pet ministarstava, a jednu poziciju iz srpskog naroda da damo DF-u'', kazao je Sokolović istaknuvši kako su tu stali današnji pregovori.

Ukoliko ne bude dogovora na slijedećem sastanku Sokolović ističe kako je sklon razmišljanju da se treba na drugačiji način koncipirati ova vlada i tražiti nove koalicijske partnere.

Gagro je kazao kako je HDZ danas podržao stav SDA, samo se DF mora suglasiti ili postoji druga opcija. Ukoliko se DF ne suglasi, SDA i HDZ će tražiti novog koalicijskog partnera.

Idući sastanak održat će se početkom idućeg tjedna.

Kopirati
Drag cursor here to close