Točka Dnevnog reda

Europski parlament u utorak glasuje o Rezoluciji o Srebrenici

Vijesti / Flash | 03. 07. 2015. u 08:05 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Europskog parlamenta Martin Schulz će obilježiti 20. godišnjicu genocida u Srebrenici odavanjem počasti žrtvama na početku sjednice koja će biti održana u ponedjeljak, 6. srpnja, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon toga će uslijediti izjave predsjednika parlamentarnih grupa. Glasovanje o rezoluciji o Srebrenici će biti na dnevnom redu u utorak, 7. srpnja.

Rezoluciju o Srebrenici u Europskom parlamentu je predložio hrvatski zastupnik iz Grupe Saveza liberala i demokrata za Europu (ALDE) Ivan Jakovčić. On je ranije u razgovoru za AA kazao kako prijedlog rezolucije sadrži jasnu osudu genocida i izražava osjećaj tuge prema svim žrtvama i svim ljudima koji još uvijek pate zbog srebreničke tragedije.

Iz ureda Martina Schulza je za AA priopćeno kako je predsjednik Europskog parlamenta odlučio delegirati zamjenicu Urliku Lunacek koja će u Srebrenici 11. srpnja predstavljati Europski parlament.

Ujedinjeni narodi su masakr nad više od 8.000 Bošnjaka 11. i 12. srpnja 1995. godine proglasile najtežim zločinom na europskom tlu nakon Drugog svjetskog rata.

Kopirati
Drag cursor here to close