Počinitelji u policiji

Eksplozija u tunelu Salakovac: Topovskim udarom na načelnika Jeleča

Vijesti / Flash | 20. 11. 2015. u 20:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Mostaru privela je na informativni razgovor osobe iz automobila koji je prošao u petak navečer kroz tunel Salakovac neposredno prije eksplozije, doznaje Srna u mostarskoj policiji.

Kako je za Bljesak.info potvrdio Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a ne radi se o eksplozivnoj napravi nego ''o jačoj pirotehničkoj napravi'' ili, kako je rekao, ''gospodarskoj eksplozivnoj napravi''.

"Prema informacijama kojima ja raspolažem, pronađen je nekakav papir i šteta od eksplozije nije velika, što ukazuje na to da bi se moglo raditi o gospodarskom eksplozivu ili jačoj pirotehničkoj napravi. Svakako ćemo više informacija imati tijekom sutrašnjeg dana", rekao je Marić. 

Iz Operativnog centra MUP-a HNŽ-a su istaknuli kako je tunel otvoren za promet te kako nema zastoja u prometu magistralnom cestom M17.

Naime, u tunelu Salakovac u petak oko 17.30 sati došlo je do eksplozije ispred vozila u kojem je bio načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH Anto Jeleč.

Po navodima Ljudevita Marića, glasnogovornika ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, eksplozija je policiji prijavljena iza 20.10 sati.

General Jeleč niti itko iz njegove pratnje nije ozlijeđen, a načelnik Zajedničkog stožera je potvrdio medijima da se dogodio incident.

''Bila je eksplozija u tunelu Salakovac. Ja nisam ozlijeđen niti je moje vozilo oštećeno. Samo sam prošao kroz dim. Ja sam to vidio i prijavio sam policiji i oni vrše istragu'', rekao je Jeleč i dodao kako ne može tvrditi da je upravo on bio metom napada.

Doznajemo kako je promet kroz tunel normaliziran i kako Federalna uprava policije niti SIPA nisu uključene u istragu jer se za sada slučaj ne može okvalificirati kao terorizam iako su neki mediji odmah objavili kako ''doznaju da je riječ o terorizmu''.

Kopirati
Drag cursor here to close