Bez lažnih ideja

Egipatski predsjednik: Vjerskim razgovorom protiv terorizma

Vijesti / Flash | 19. 01. 2015. u 12:15 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Egipatski predsjednik Abdel Fattah al-Sissi pozvao je u ponedjeljak na forumu u Abu Dhabiju da se "protiv terorizma bori obnovljenim vjerskim razgovorom".

''Ponovno javljanje terorizma zahtijeva promišljenu reakciju međunarodne zajednice'', izjavio je šef egipatske države koji je od subote u posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

''Ova reakcija se ne odnosi samo na vojni i sigurnosni plan nego obuhvaća politiku ekonomskog, društvenog i kulturnog razvoja'', kazao je on pred forumom posvećenom energijama u budućnosti.

''To zahtijeva, također, obnovljeni vjerski razgovor očišćen od lažnih ideja koje mogu neke ljude navesti da koriste nasilje kako bi nametnuli ideje'', kazao je Sissi.

Shvaćajući "sigurnost Zaliva kao crvenu liniju koju ne treba preći", on je dao podršku "naporima Ujedinjenih Arapskih Emirata da sačuvaju svoju sigurnost".

Sissi je upozorio da se mora provoditi politika nulte tolerancije Emirata prema onima koji zastupaju politički islam.

Deseci Emiraćana i arapskih državljana osuđeni su na teške zatvorske kazne posljednje dvije godine zbog zavjere protiv državne sigurnosti i pripadnosti Muslimanskoj braći.

U poruci "svim Arapima", predsjednik Sissi je pozvao svakog od njih da "sačuvaju svoju zemlju".

''Mi smo u procesu samouništenja - kazao je on i dodao da arapske zemlje imaju najveći broj izbjeglica na svijetu i da se pitaju prolaze li kroz period "promjene ili uništenja".

Emirati, Saudijska Arabija i Kuvajt glavna su podrška Egiptu otkako je na vlast došao Sisssi, nakon svrgavanja bivšeg islamističkog predsjednika Muhameda Mursija u lipnju 2013.

Kopirati
Drag cursor here to close