Huligani

Druga strana hercegovačkog derbija: Širokobriježani pretučeni i ogorčeni na policiju!

Vijesti / Crna Kronika | 06. 04. 2014. u 12:49 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od gledatelja jučerašnjeg derbija istupio je u javnost svjedočeći o nemilim scenama nasilja i huliganizma koje su se dogodile tijekom i nakon jučerašnje utakmice u Mostaru između HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg.

U mailu (koji u cijelosti možete pročitati na stranicama ABCportala) čitatelj navodi kako je s početka bio oduševljen popunjenim tribinama, navijačkim dekorom i utakmicom koja je bila pravi derbi.

‘’I onda se događa nešto što mi je želudac okrenulo naopačke. Bili smo na gornjoj tribini stadiona pod Bijelim brijegom gdje nije bilo nikakvih problema, jedni navijaju za svoje drugi za svoje. Tada na nadstrešicu iznad navijača Širokog dolaze nekakvi 'intelektualci' i počinju bacati boce prema njima, točnije staklene boce, a policija ni da mrdne. Nakon utakmice smo izašli sa stadiona i krenuli put Rondoa i na ulici vidim nešto što je dno dna ljudskog društva", piše u mailu ovaj čitatelj.

Nakon utakmice je svjedoćio i napadu skupine huligana koji su izvan stadiona brutalno pretukli par gostujućih gledatelja. 

‘’Dok onako nepomičan leži dječačić od nekih 18 godina u plavoj trenirki, prilazi mu 'momčina' i kamenom sa gotovo metar precizno ga pogađa u glavu. Nisu to bili navijači Širokog nego obična publika kao i ja (navijači su zadržani na stadionu)’’, piše čitatelj.

Dodaje kako su pojedini prolaznici, Mostarci ''pokušavali smiriti situaciju, ali nije išlo jer su bili u manjini sa takvim razmišljanjem''.

‘’U tom trenutku jedan lik je otišao među njih 50 i pokušao podići tog momka sa poda i tada kao osice svi se slijeću na njega. Udaraju ga sa svih strana i svim i svačim i nasreću nisu ga srušili. U tom čovjek sa djecom govori '...nemojte,polako...' i frajeri su dali sebi za pravo da i njega udare", navodi dalje čitatelj.

"I što je najtužnije panduri stoje i gledaju i gledaju, a jedan se smješkao. Gledam oko sebe i zgražavam se nad ljudskim bićem. Vidio sam puno toga u navijačkom svijetu, ali ovo je bilo užas … Pišem Vam ovo jer ste Vi radili na promociji derbija, jer ste stvarali sportsku atmosferu, koja je i bila to za većinu publike. Uz sve lijepo prenesite objektivno i ružne stvari kojih se normalan čovjek srami i od kojih se ježi.

Mene je kao čovjeka bilo sram zbog ponašanja tih 'navijača' iz Mostara, sram ponašanja prolaznika, sram od svoje vlastite pasivnosti, a najviše me zaboljelo pasivnost onih koji trebaju provoditi red i mir …”, piše između ostalog ovaj čitatelj.

Ovim povodom Bljesak.info je kontaktirao glasnogovornika Uprave policije MUP-a HNŽ Srećka Bošnjaka koji je rekao da nije obaviješten o nemilim događajima. 

U Operativnom centru MUP-a HNŽ na naš, novinarski upit, je li policija napravila službenu zabilješku oko incidenta, te je li bilo privedenih i/ili ozlijeđenih, dežurni je odgovorio "Bilo je nešto sitno", te se tu razgovor i završio.

Iz NK Široki Brijeg portalu Bljesak potvrdili su incidente u Mostaru, ali i izrazli ogorčenost jer je izostala reakcija policije.

''Maksimalno smo ogorčeni policijom jer nisu bili u stanju očuvati red na stadionu, a pogotovo na poluvremenu gdje su s gornje tribine raznim predmetima gađali navijače iz Širokog Brijega. Također, nakon utakmice u krugu stadiona napadnuti su naši navijači, a policija nije reagirala. Ponovit ću još jednom da smo ogorčeni policijom i to je stav našeg kluba,'' izjavio je za Bljesak.info tajnik NK Široki Brijeg Dragan Soldo.

Soldo je također nadodao da je skupa s kapetanom Wagnerom i vratarom Bilobrkom danas obišao dva ozljeđena navijača Širokog Brijega.

Kopirati
Drag cursor here to close