Priopćenje za javnost

Dragovoljci, veterani i organizatori otpora HVO-a povodom obljetnice HR HB

Vijesti / Flash | 28. 08. 2016. u 09:09 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dana 28. kolovoza 1993. Zastupnički dom Hrvatske zajednice Herceg-Bosne je u Grudama jednoglasno, na temelju Owen-Stoltenbergovog plana, utemeljio Hrvatsku Republiku Herceg-Bosnu, kao jednu od tri republike unija republika Bosne i Hercegovine.

Ovim su se povodom priopćenjem za javnost oglasili iz Udruge dragovoljaca i veterena Domovinskog rata HR-HB Mostar koji potpisuje dr. Miljenko Lugonja i iz Udruge organizatora otpoda HVO u BiH koji potpisuje brigadir Jadran Topić.

Ističu kako je Hrvatska Republika Herceg-Bosna nastala u Domovinskom ratu kao odgovor na velikosrpsku agresiju i unitarnu Bosnu i Hercegovinu, ali i kao izraz političke volje hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Stoga, danas, povodom 23. obljetnice od utemeljenja Hrvatske Republike Herceg-Bosne, upućujemo čestitke hrvatskim zastupnicima koji su utemeljili Hrvatsku Republiku Herceg-Bosnu, braniteljima i obiteljima poginulih branitelja Hrvatskog vijeća obrane i Policije Herceg-Bosne, haaškim uznicima i cjelokupnom hrvatskom puku koji u svom srcu nose Hrvatsku Republiku Herceg-Bosnu, navodi se u priopćenju za javnost.   

 

Kopirati
Drag cursor here to close